A fogorvos válaszol

beletört foggyökér

.

Kedves Doktor Nő/Úr!Korábban már kérdeztem Önöktől egy sikertelen foghúzás miatt, köszönöm a válaszukat! Sajnos még nincs vége a kálváriámnak, és ismét kérdeznék ezzel kapcsolatban. Hétvégén nem sikerült kihúzni az alsó 6. fogam, beletört az egyik gyökér, a másik pedig teljes egészében bent maradt, hétfőn a szájsebész azt mondta, hogy nem fog hozzányúlni most a gyökérhez, mert gyógyulnia kell a sebnek, nehezebben gyógyulna ha felvágná az ínyem és talán jobban el is fertőződne. Egy hét múlva kell visszamenni, addig elvileg hámosodik a seb, lemegy a duzzanat a fogínyről. Kaptam gyulladáscsökkentőt és fájdalomcsillapítót is szedek, de nem érzem úgy, hogy jobb lenne a helyzet, sőt mintha egy kicsit jobban fájna. Az lenne a kérdésem, hogy ez normáis reakció, nem alakulhat ki nagyobb gyulladás? Hiszen a gyökércsatornán most több kórokozó jut be az állkapocsba. Nem kellenne mégis hamarabb elvégezni a beavatkozást?Válaszukat előre is köszönöm!Üdvözlettel: Ildikó

Válasz

Abban az esetben, ha a fogeltávolítás nagyon heroikus volt, jelentősen megsérült az íny, akkor érdemes várni antibiotikum védelemben, mert sérült ínyszövetbe metszeni nem tanácsos.

Akkor, ha az ínyszövet ép, akkor viszont érdemes mielőbb túlesni a gyökerek eltávolításán.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk