A fogorvos válaszol

beletört fúrószár

Tegnap a második gyökérkezelésemkor beletört a fúrószár a foggyökérbe(kissé elhajlik a foggyökér), a fogorvos nem tudta kiszedni, azt mondta maradhat így akár évekig is, nem lesz semmi bajom tőle. Mindössze félévente meg kell röntgeneztetni (az én költségemre?!).Vajon csak ennyi amire számíthatok? (Az ínyem jelenleg is gyulladt.)

Válasz

Abban az esetben, ha a gyökérkezelő műszer a gyökércsúcsnál törött bele a gyökércsatornába, és nem lehet eltávolítani, illetve nem lehet elhaladni mellette egy másik gyökérkezelő műszerrel, és a fog nem panaszos, akkor bennmaradhat a műszerdarab. Félévente szükséges kontrollfelvételt készíteni. ( Mivel a műszerdarab nem kommunikál a szervezettel, mert a gyökércsatornában van, így szisztémás hatása nincs.)

Amennyiben a fog panaszos marad és a fog lokalizációja megengedi, akkor gyökércsúcs rezekció elvégzése válik szükségessé.

Az ínygyulladásnak számos oka lehet: fogkő- íny alatt és íny felett; lepedék, nem jól záró tömés vagy korona, fog gyulladt állapota. Az ínygyulladás megszüntetése érdekében fontos tisztázni a kiváltó okot.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk