A fogorvos válaszol

„Bennragadt” szemfog

Kedves Doktornő,Van egy szemfogam, ami nem nőtt ki. Jelenleg nincs komolyabb panasz néha érzem hogy ott van illetve a metszőfogam néha zsibbad /érzi hogy ott van. Fogszabályozásra fogok járni és két helyen is azt mondták hogy ki kellene húzni a kisőrlőt és behúzni a helyére a szemfogat.29 éves vagyok és eléggé tartok attól hogy ha nem jön le könnyen telepakolják a szájpadlásom vasakkal és erőszakkal lehúzzák. Tudom hogy nagyon zavarna egy ilyen beavatkozás illtve félek attól hogy a fog ilyenkor sérülhet vagy mégsem lehet lehozni és így ezzel vesztettem 2 fogat (és 3 évet)és jöhet drága pénzért egy implantátum.A másik lehetőség úgy tudom, hogy kiműtik a szájsebészeten. Lehet ennek valami hátulütője? pl sérül egy másik fogamAbban az esetben ha ott marad okozhat -e későbbiekben nagyobb problémákat pl elnyomhatja-e a metszőfog gyökerét, amivel az sérül vagy a fogszabályozás miatt ahogy mozgatják a fogaimat ezzel megbolygatják a szemfogamat is (jelenleg a szemfogam körül van egy ciszta ami néha jobban látszik néha visszahúzódik, de semmi komoly nincs, azt mondják)Mit tegyek? (röntgenem van kép formátumban, ha valahová be tudom csatolni megküldeném)Nagyon köszönöm:Ildikó

Válasz

Abban az esetben, ha ciszta vana fog körül, akkor nem érdemes várni! 

Mindenképpen érdemes lenne ismerni a fog pontos lokalizációját. Ehhez többirányú röntgenfelvételre, vagy CBCT felvételre (3 dimenzióban mutatja a vizsgálandó területet) van szükség. Honpalunkra, on- line el tudja küldeni legfrisebb felvételeit!

Abban az esetben, ha van remény a fog fogívbe való beillesztéésre, akkor mindenképpen javasolt a fogszabályozás!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk