A fogorvos válaszol

Bent maradt foggyökér

Van egy teljesen, ínyig letört fogam. Semmit nem látni belőle, viszont a foggyökér benne van. Anyagi problémáim és munkahelyi kötelezettségeim miatt mindig halogattam a rendbehozatalát,most viszont hat hetes terhes vagyok, ezért is szeretném mihamarabb kiszedetni a gyökeret, nehogy ártsak a magzatomnak.Viszont nagyon félek. A kérdésem az lenne, hogy mennyire komoly beavatkozás szükséges ennek eltávolítására? Kaphatok érzéstelenítő injekciót? Gondolom ehhez röntgen felvétel is szükséges, mennyire árt ez a babának? Megoldható ínyfelvágás nélkül? Ugye ezzel nem kell kórházba mennem?Kérem világosítson fel ennek menetével kapcsolatban!Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel : K.B.

Válasz

A terhesség 33. hetéig nem szoktunk röntgenfelvételt készíteni. De a beavatkozást megelőzően ajánlott készíteni, így ha van Önnek korábbi felvétele, akkor a probléma ezzel áthidalható.

A fogeltávolítás ambuláns beavatkozás, nem kell kórházba vonulnia!

Így látatlanban nem tudom megmondani, hogy fel kell-e tárni a fogat- azaz ínymetszésre szükséges-e -, de érzéstelenítőt minden körülmények között kap. Ez nem ártalmas sem Önnek sem a babának!

A beavatkozás érzéstelenítő beadásával kezdődik, majd a megfelelő zsibbadási fok elérését követően eltávolításra kerül a fog. Ezt követően a sebet a gyorsabb sebgyógyulás érdekében ajánlott összevarrni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk