A fogorvos válaszol

Bent maradt gyökér

C. Krisztina

Tisztelt Uniklinik!

Ma kihúzták a fogam ami elvolt törve és elvileg nem volt menthető. A gyökere viszont benne maradt mondva h gyökérkezelt fogról van szó.(azt mondták úgy képzeljem el mint egy fát amibe belecsapott a villám, elfog porladni) 1 hét múlva lell vissza mennem, de még ilyet nem hallottam. A kérdésem a következő tényleg létezik ilyen vagy szájsebészeten fogok kikötni?

Válasz

Kedves Kérdező!

Ilyet még én sem hallottam…

Előfordul, hogy bizonyos esetekben kisebb darabot bent hagynak. Ez csak nagyon indokolt esetben lehetséges, pl.: valamilyen anatómiai képlet közelsége miatt. Eltűnni/elporladni magától nem fog, viszont hosszú távon gócként funkcionál.

Egy szájsebész szakorvos kollégát kellene felkeresni a problémával.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk