A fogorvos válaszol

Bentmaradt foggyökér,vagy fogdarab

Tisztelt doktornő/úr!2010/03/15-én kihúzták a bal felső bölcsességfogamat.Tisztában vagyok a foghúzás utáni fájdalomról mármint amit a seb okoz.Ámde úgy vélem mintha egy darab bentmaradt volna a fogamból amit a fogorvosom talán benne hagyott.Szóval érzek egy kis apró szúrást az ígyemen ha hozzá érek és a fogam darabját(talán)Pontosan nem tudom megmondani.(Húzás előtt röntgent is készítettek a fogamról)s bízom abban hogy a tok maradhatott ott.De ha mégsem,és tévednék milyen hatással lenne rám ha megvárnám míg beforr és begyógyul a seb?Okozhat bármiféle komplikációt ha megtartanám vagy érdemes visszamennem és megnézetnem?Nem félek a fogászati kezelésektől,csak nem akarom hogy egyből hazaküldjenek mikor még be sem léptem a rendelőbe,azzal,hogy nem tudnak mit tenni mert biztosra tudják hogy kint van.Köszönöm a tanácsot.Minden jót!Üdvözlettel:László

Válasz

A húzás területéről röntgenfelvételt kell készíteni annak kiderítésére, hogy tényleg bennmaradt-e egy gyökérdarab.

Amit a nyelvével érez, így látatlanban nehéz megmondani, de nagy valószínűséggel a fog körül elhelyezkedő fogmeder egyik még nem visszahúzódott széle. Ezzel nincs komolyabb teendő, idővel elsimul.

Ha bennmaradt egy gyökérdarab, akkor azt sebészi feltárásból el kell távolítani.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk