A fogorvos válaszol

beragadt szemfog/bölcsességfog

Tisztelt Dr. Nő/Úr.!Röntgenfelvétel alkalmával kiderült, hogy a jobb felső szemfogam fennragadt a tejfog fölött. Nem fáj, nincs panasz, a fogorvosom ragaszkodott a felvételhez, hogy tudja ott van e, vagy sem. Ő azt mondta ki kéne húzni a tejfogat, és akkor talán lejön a szemfog, de ha nem az sem baj, mert le tudják húzni. A kérdésem az lenne, hogy: mennyi az esélye 17 évesen, hogy húzás után lejön a megfelelő helyére?Mekkora fájdalommal járna ha lehúznák?… és miért nem maradhatna így ahogy van, hisz panasz (egyelőre) egyáltalán nincs.Ugyanezen felvétel során azt is megállapították, hogy bár bölcsességfogaim megfelelő helyzetben állnak, „csontban vannak”. Ebből azt szűrtem le, hogy talán össze vannak nőve az állkapcsommal. De lehet hogy butaság :).A négyből egy már kibújt, de nem teljesen, sokkal lejjebb van mint a többi fogam, így nehéz tisztítani. Ezt megoldottam elektromos körkörösen forgófejes fogkefével, amivel könnyedén hozzáférek. Ehhez kapcsolódó kérdésem az lenne, hogy: ezeket szükséges-e eltávolítani? Panasz itt sincs.Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

A röntgenfelvétel ismeret nélkül nem megállapítható, hogy a szemfog fogszabályozás segytségével beilleszthető-e a fogívbe. Ugyanis ehhez ismerni kell a fog tengelyállását és a többi foghoz való pontos helyzetét.

A fogszabályozás kellemtlen beavatkozás, melynek során tompa, húzó érzést lehet tapasztalni, de nem folyamatosan!

A bölcsességfogat abban az esetben érdemes megtartani, ha a későbbiekben, mint pillérfogra lehet rá számítani. Azaz a tengelyállása, koronájának alakja és mérete megfelelő, illetve gyökérkezelhető.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk