A fogorvos válaszol

Betört tű

Jó napot kívánok!
A jobb alsó 6os fogamba kb. 10 éve beletörtek egy gyökérkezelő tűt. Mivel a fog panaszmentes volt ezért betömték. Pár évvel később letört belőle egy darab ezután néha begyulladt, gennygóc keletkezett a gyökérnél. Próbálták eltávolítani a tűt, úgy hogy lefúrtak mellette, sajnos sikertelenül. Mivel a fog több hónapja panasz mentes volt ezért betömettem. Ezutàn egy nappal újra kialakult a gennygóc, a fog nyomásra érzékeny lett. Önök szerint megmenthető ez a fog vagy ki kell húzni?

Válasz

Kedves Kérdező!

Kérdésére válaszolni csak szájvizsgálat, illetve a fogról készült röntgen felvétel, (ezt követően ha szükséges, CT felvétel) megtekintésével lehet.

A betört eszközök eltávolítása egy döntően sikeres beavatkozás, így mindenképpen javaslom a személyes konzultációt!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk