A fogorvos válaszol

Bölcsesség fog

M. Kitti

Tisztelt Doktor Úr/ Nő
19 hetes terhes vagyok. Az egyik gyulladt fogammal járok kezelésre (gyökér kezelés, gyökér tömés) az orvosom nem ad lidocaint ami nagy fájdalommal járt. Nem okoznak panaszt a bölcsesség fogaim de tény hogy lyukasak de még az inyből sem nőttek ki teljesen. A fogorvosom lidocain, röntgen nélkül ki akarja húzni őket. Mikor szóvá tettem, hogy lidocain nélkül nem szeretném, illetve plusz stressznek, fájdalomnak ha nem muszaly nem tenném ki a babát sem magamat eléggé rosszul reagált erre. Közölte ha utánna panaszom lesz leszarja. Azt szeretném tudni, hogy lidocaint ennyi idős terhesen lehet-e kapni, illetve tanácsot szeretnék kérni ebben az esetben. Félek így a beavatkozás miatt. Bölcsesség fog eltávolítás érzéstelenítés nélkül mennyire lehet megterhelő a terhesség alatt. Köszönöm szépen előre is.

Válasz

Kedves Kismama!

TÉVHIT!!! hogy nem kaphat érzéstelenítést, rendszeresen végzünk kismamáknál érzéstelenítés mellett szükséges beavatkozásokat! (Természetesen ehhez anamnézis felvétel szükséges!)

A gyökértömés elkészítését személy szerint nem javaslom a baba megszületése előtt, hiszen ehhez röntgen felvétel készítése szükséges. Ezt törvényileg az utolsó trimeszterben meg lehet csinálni, de úgy vélem, nem ez a legfontosabb! Röntgen felvétel nélkül vakon készül el a gyökértömés, ami a későbbiekben valószínűleg csak problémákat fog okozni.

A bölcsesség fogak eltávolítása, amennyiben indokolt (panaszt okoz), eltávolítható, de ennek röntgen felvétel/adott esetben CT felvétel nélkül szintén szakmailatlan nekimenni.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk