A fogorvos válaszol

bölcsesség fog

.

Tiszteletem! Pár évvel ezelőtt megvágták a bal alsó ínyemet,hogy kitudjon nőni a bölcsességfogam. Ez a fog egyszer elkezdett nőni egyszer „abbahagyta”.Ezt sokáig játszotta.Most pedig úgy döntött a terhességem alatt kibújik.Nem teljesen,de kibújt. A probléma csak az,hogy a vágás hátsó részén ilyen gennyszínű(meg szagú) valami alakult ki. Ez árthat a babámnak? Ha elmegyek fogorvoshoz mit csinálnak?Elég egy tisztítás vagy el akarják majd tüntetni ezt a „csodás” fogat?! Segítsenek,kicsit be vagyok pánikolva. 🙁

Válasz

Kedves Kérdező!

Javaslom keressen fel szájsebészeti rendelést, hiszen ha ilyen panaszai vannak fontos lenne megfelelő szakemberrel személyesen egyeztetni a fog sorsáról. Amennyiben van korábbi röntgenfelvétele, azt mindenképp vigye magával! A növekvő bölcsességfogak körül kialakult gyulladás (pericoronitis) tüneteit (ínyduzzanat, fájdalom, váladékozás) gyakran konzervatív módon is le lehet húzni, ilyenkor egy gyógyszeres gézcsíkot helyezünk a sebbe, amit néhány napig cserélni szükséges. Hogy a fog eltávolítása mikor indokolt, a személyes konzultáció során dől el. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk