A fogorvos válaszol

Bölcsesség fog

K. Zsani

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő.

A bal alsó bölcsesség fogam már szinte teljesen kint van, viszont tegnap reggel óta iszonyatosan fáj az ínyem és meg is van duzzadva. Emellett a rágás, szájnyitás is szintén fáj és a nyirokcsomóim is fájnak.
Sajnos mivel hétvége van, nem nagyon jutok el fogorvoshoz, továbbá azzal sem vagyok tisztában, hogy ínygyulladásom van vagy a fogam fáj.
Köszönöm szépen a tanácsot.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A részben előtört bölcsességfog körüli íny tisztíthatatlansága miatt gyakran begyullad, az Ön által leírt tüneteket okozva. Mindenképpen mielőbbi személyes szájvizsgálat és panoráma felvétel szükséges, a gyulladt fázis lezajlása után valószínűleg el kell távolítani a fogat. Próbálja minél gyakrabban tisztítani, fogkefével bátran mossa meg, akkor is, ha ez kellemetlen. Antibiotikus terápia felmerül, ha napokig nem javul. Üdvölettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk