A fogorvos válaszol

Bölcsesség fog

P. Alexandra

Jó Napot!

Én jelenleg Németországban élek és múlt hét Hétfőn kihúzattam a bölcsességfogamat mert begyuladt. Másnapra nagyon feldagadt az egész arcom. Minden nap vissza mentem a doktorhoz, de mindig azt mondta várjunk még egy napot hátha lemegy. Így ment ez Csütörtök ig akkor reggel is azt mondta.. Haza is mentem de délutánra ráment a gyulladás az államra is. Ekkor vissza mentem újra és kaptam egy beutalót Magdeburgi szájsebészetre Uni klinikára.. Ott aznap csütörtök este (2020.01.16) a doktor meg állapította hogy tályog alakult ki. (véres, gennyes) azzonal kezelte is szikével. Géz csíkot rakott a sebbe. Másnap röntgen, géz csík csere. A duzzanat az arcomról lement. Ma is voltam (2020.01.20) ki vették a gézt, már nem kell menni csak óvatosan kell enni. Sajnos nem értettem mindent. Mennem kell itt fogorvos hoz kontrollra…?
Az állkapcsomon még érzem hogy hosszan van valami benne (3cm kB) .. Ez később felszívódik? Talán gyulladás lehet? Szedem az Antibiotikumot is még.. Bent azt mondták szépen gyógyul. Várom a válaszukat

Válasz

Kedves Kérdező!

Mivel én a történetet kizárólag az Ön elmesélése alapján ismerem, és semmilyen konkrét, vizsgálaton alapuló orvos által leírt tény nem áll rendelkezésemre, pontosat nem tudok mondani Önnek, nem is mondhatok.

A behelyezett csík magától nem szívódik fel, tehát ha a mostani még benne van, azt a kezelőorvos utasítása szerint kell eltávolítani, vagy megjelenni újabb kontrollon.

Az Ön által leírt szövődmény előfordul néha, a leírtak alapján helyesen kezelték. Hogy mi a további teendő, arról érdeklődjön kérem kezelőorvosánál!

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk