A fogorvos válaszol

Bölcsesség fog

V. Enikő

Tisztelt Dr Nő/Dr Úr !

Nekem hetek óta vannak panaszaim,voltam gégeszeten nyaki ultrahangon de sehol sem találtak semmit.Tüneteim: fél oldali torok fájdalom,nyelési nehézségek, és a nyakba is lesugároz ez a feszítettség érzés,illetve ha sokat mozgok akkor enyhe légzési néhézseg és torok lüktetés a tünet,néha tompán nyilal a ball állkapcsom ,a fülem és a fültő valamint nyomásra fáj az ál alatti rész(van kettő íny alatti bölcsesseg fogam alul) .Ügyeleten voltam kaptam antibiotikumot de csak nahyon picit enyhítette a tüneteket.
Kérdésem a következő:Okozhatja e ezeket a tüneteket a böcsesseg fogam??
Köszönöm előre is a válaszukat !
Vas Enikő

Válasz

Kedves Enikő!

Kérdésére, annak komplexitása és komolysága miatt kizárólag személyes konzultáció alkalmával van lehetőségünk válaszolni. Szájsebész kollégáim a panoráma rtg felvétel megtekintése után mérlegelni fogják, hogy szükség van-e CT felvétel készítésére.

A problémás bölcsesség fogak esetében sem tipikus tünet a nehéz légzés, illetve a nyelési nehézségek. Mivel ezek komolyabb tünetek, alapos vizsgálat nélkül sajnos nem tudunk választ adni kérdésére, megértését köszönjük.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk