A fogorvos válaszol

Bölcsesség fog eltávitása

C. Attila

Jó napot!
Kezelö orvosom megfurva hagyta a bölcsesség fogamat ami a jobb alsó és közel helyezkedik a mellette lévő fogam hozz mi letőrt, megpróbálta ki idegelni kezelni de nem sikerült neki mivel érzéstelenitök ellenére is nagyon erös fájdalommal járt az elsö kezelése így csak betömte de javasolta elöször tüntessék el a bölcsesség fogat mert a fő probléma okozó az lehet szerinte. utána távolitaná el a mellette lévö fogat mit csak betömöt hogy ne fertözödjön tovább.
Milyen műtétre számítsak ha két fog közel helyezkedik egymáshoz?
Általában mennyi idö eltávolitani a bölcsesség fogat? Műtét után meddig nem emelhetek? Szájzár vagy görcs előfordulhat műtét alatt?
Ha megfurva hagyta a bölcsesség fogat mennyire gyors a romlása akkor már? Ha már belülről is szuvasodik orvosom szerint. Mondta mi hamarabb jussak el szájsebészetre mert ö nem merte beválalni..

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben két fogat egymás mellett kell eltávolítani, azt természetesen egyszerre szoktuk. Nem is értem, miért kellene két külön időpont.

Ahhoz, hogy véleményt formáljunk az esetről látni kellene legalább egy röntgen felvételt, illetve szükséges egy szájvizsgálat is. Konkrét válaszért kérem keresse szájsebész kollégáimat egy konzultációs időpont keretén belül.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk