A fogorvos válaszol

Bölcsesség fog húzás után

Múlt pénteken szájsebészeten kivették a 18-as jobb felső bölcsességfogamat. Nem volt gondom vele csak a fogorvosom javasolta, mert fekvő állapotban volt és nyomta a mellette lévőt.
A műtét lezajlott, összevarrták, megcsinálták a sinus próbát ami jónak tünt. Ezután hétfői napon beszéd közben időnként belenyillalt vagy nem is tudom miként jellemezzem. Nem fájt hanem mintha valami villanás lenne vagy ilyesmi. Ekkor viszont szinte azonnal rosszul leszek ami eltart néhány percig. Leesik a vérnyomásom vagy nem tudom. Szédülök is ilyenkor. Ha nem beszélek nincs ilyen. Kicsit félve de csináltam nagyon óvatosan sinus próbát ami eleinte még teljesen rendben volt de hétfőn már kicsi nyomást vagy mit éreztem a fogam helyén. Este rámjött egy rosszullét ami aztán elmúlt. Ma kedd reggel ahogy beszélni kezdtem megint éreztem ezt a furcsa kellemetlen érzést. Már nem merek megszólalni.
Ha eszek vagy iszok nem jön máshol ki a folyadék.
Lehet hogy az arcüreg visszanyilt vagy csak érzékeny ott ez a rész mert nincs ott a fog csak a amit összevartak az takarja a csontot?
Mi lehet ez a kellemetlen, rosszullétet okozó érzés?

Válasz

Kedves Kérdező!

Az otthon végzett „sinus próba” értelmetlen, és felesleges. Amennyiben ezt huzamosan sokszor ismételgeti, az egyébként meg nem nyílt arcüregi nyálkahártya sérülhet, és valóban létrejöhet a közlekedés az arcüreg és a szájüreg között. Fentiek miatt kérem ezt többször ne próbálja otthon.

Panasz vagy kérdés esetén kérem keresse fel a beavatkozást végző orvos kollégát.

Üdvözlettel.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk