A fogorvos válaszol

Bölcsességfog

C. Krisztofer

Helló , van egy problémám és nem igazán tudom mit kezdjek most vele , bal oldalt alul a bölcsességfogam helyén nagyon be dagadt az ínyem lattam hogy el kezd nőni mar kifelé de eddig fajdalom mentes volt , és éppen csak nagyon kicsit látszott ki .
Tegnap este viszont ettem egy kicsitt keményebb fajta csipszet reggel mikor fel ebredtem annyira be volt duzzadva hogy amikor probálok etkezni nem tudok konkrétan semmit sem megrágni mivel a fogam hozzá ér a duzzanat hoz . Ez lehet akár veszélyes is ?

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy begyulladt bölcsesség foggal érdemes fogorvoshoz fordulni, ugyanis kezelés nélkül rendszerint rosszabbodni szokott a helyzet.

Amennyiben egy előtörő bölcsesség fog körül gyulladás alakul ki, meg kell vizsgálni, hogy egyáltalán képes-e kibújni, vagy pedig el kell távolítani a közeljövőben, hogy ne okozzon több problémát. Ehhez egy panoráma röntgen, illetve egy szájsebészeti szakorvos által végzett vizsgálat szükséges.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk