A fogorvos válaszol

Bölcsességfog

N. Barbara

Tisztelt Doktor úr /nő!

Szeptemberben kiműtötték a bölcsességfogam. Aztán varratszedés után kiszedtem egy újabb varratot belőle, ami után egy lyuk keletkezett, és folyadék távozott belőle. Visszamentünk az orvoshoz, azt mondta gyógyulnia kell. Betadine oldatot tett bele, a röntgen felvételen nem látott semmit. Eltelt 3 hónap, és a helye néhány helyzetben még mindig fáj. Az arcom egyik fele még mindig ducibb mint a másik. Ma reggel nagyon fájt, és mikor ki akartam nyitni a szám, úgymond „szájzárat” kaptam. Attól félek hogy mikor ott fúrt a doki, megsértette a csontomat, mert nehezen jött ki. Esetleg csonthártya gyulladást nem okozhat?

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy komplikáltabb bölcsesség fog eltávolítása után akár hónapokig is eltarthat a seb teljes gyógyulása.

Nyilván, mivel sem a kiindulási röntgent, sem a mostani helyzetet nem látom, nem tudok Önnek pontos információval szolgálni. Nem múló panaszok esetén kérem keressen fel egy szájsebész szakorvos kollégát.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk