A fogorvos válaszol

Bölcsességfog

.

Tisztelt Uniklinik,

Kihúzták a bal alsó bölcsességfogamat egy hónapja (feltárásból kellett), szépen gyógyult, de a napokban begyulladt újra, röntgenen látszik hogy benn maradt egy foggyökér darab, gennyes váladék ürül a sebből. Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a szokásos kezelési eljárás? Kiveszik azonnal a bennmaradt foggyökeret (ami miatt valószínűleg begyulladt és gennyes a seb)?!

Köszönöm válaszukat

Válasz

Kedves Kérdező!

Valószínűleg egy újabb beavatkozás fog következni, hiszen a bent maradt gyökérdarab problémát is okoz Önnek. 

A továbbiakban szükség lehet egy CT felvételre, erről a beavatkozást végző orvos fog dönteni, illetve nagy valószínűség szerint kapni fog antibiotikumot, hogy annak védelmében történjen a sebészi beavatkozás.

Kérem mielőbb keresse kezelőorvosát ez ügyben.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk