A fogorvos válaszol

bölcsességfog eltávolítás

Tisztelt Doktornő/Úr!Sajnos eléggé meg vagyok ijedve, ezért szeretném a véleményét kérni.03.19-én feltárással kivették a bal alsó bölcsesség fogam, a varratokat 03.26-án vették ki. Most vettem észre, hogy az ínyem hátul szétnyílt. Az odatévedt ételmaradékot öblögetéssel nem tudom eltávolítani, így fogpiszkáló segítségével teszem ezt. Észrevettem a foghely alján valami fehéret, amit keménynek érzek, és nem mozdul. Előfordulhat, hogy az állkapcsom az? Újra össze kell varrni az ínyem? Félek probléma, hogy oda ételmaradék kerül.Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel: Rózsa

Válasz

A leírása alapján a sebgyógyulás menete nem tűnik rendellenesnek, a csontos üreg először behámosodik, majd később, hónapok alatt telődik fel csontállománnyal. A seb szétnyílása gyakran előfordul, de ilyenkorra a hámosodás már megtörtént ezért a csont fertőződésétől nem kell félni. Azt azonban nem javaslom, hogy a sebet fogpiszkálóval tisztítsa, mert könnyen megsértheti a gyógyuló szöveteket. Ha továbbra is aggályai vannak, akkor azt javaslom, keresse fel kezelőorvosát egy konzultáció céljából!

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk