A fogorvos válaszol

bölcsességfog eltávolítás

Tisztelt Doktornő/Úr!Sajnos eléggé meg vagyok ijedve, ezért szeretném a véleményét kérni.03.19-én feltárással kivették a bal alsó bölcsesség fogam, a varratokat 03.26-án vették ki. Most vettem észre, hogy az ínyem hátul szétnyílt. Az odatévedt ételmaradékot öblögetéssel nem tudom eltávolítani, így fogpiszkáló segítségével teszem ezt. Észrevettem a foghely alján valami fehéret, amit keménynek érzek, és nem mozdul. Előfordulhat, hogy az állkapcsom az? Újra össze kell varrni az ínyem? Félek probléma, hogy oda ételmaradék kerül.Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel: Rózsa

Válasz

A leírása alapján a sebgyógyulás menete nem tűnik rendellenesnek, a csontos üreg először behámosodik, majd később, hónapok alatt telődik fel csontállománnyal. A seb szétnyílása gyakran előfordul, de ilyenkorra a hámosodás már megtörtént ezért a csont fertőződésétől nem kell félni. Azt azonban nem javaslom, hogy a sebet fogpiszkálóval tisztítsa, mert könnyen megsértheti a gyógyuló szöveteket. Ha továbbra is aggályai vannak, akkor azt javaslom, keresse fel kezelőorvosát egy konzultáció céljából!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk