A fogorvos válaszol

Bölcsességfog eltávolítás

Üdv,nekem a szakorvos azt mondta, valami fontos ideg mehet a mélyen fekvő és a 7es mögé beszorult bal alsó b.fogam gyökerénél, és hogy fennáll akár a tartós alsó ajak zsibbadás,érzéketlenség lehetősége műtét után. Ez az esetek hányad részében nem múlik el, azaz mekkora a kockázata a beavatkozásnak? ill mit tudok tenni?, életem végéig nem akarom halogatni, már enyhe feszítés néha így is jelentkezik, valamint esztétikai okok végett is szeretnék pontot tenni az eset végére.Köszönettel: Zsombor

Válasz

Az alsó állcsont mindkét oldalán található egy-egy csatorna, mely azokat az ér-ideg képleteket tartalmazza, amely beidegzi a fogakat az ínyt illetve az ajkat. 
Amennyiben az elő nem tört bölcsességfog nagyon közel van ehhez a csatornához a panoráma felvétel alapján, akkor mindenképpen tanácsos a beavatkozás előtt egy úgynevezett Cone Beam CT (CBCT) felvételt készíteni, amelynek segítségével tized mm pontossággal meg lehet határozni a bölcsességfog helyzetét a csatornához viszonyítva. Így a műtéttel járó szövődmények valószínűsége jelentősen csökkenthető.
Az valóban igaz, hogy ha a beavatkozás során megsérül a csatornában futó ideg, az érzéskieséssel jár, mely csak nagyon lassan tud regenerálódni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk