A fogorvos válaszol

Bölcsességfog eltávolítás – csonthártyagyulladás

Pénteken vették ki a bölcsességfogamat, ami csak röntgenfelvételen mutatkozott, mert benőtt a fogsor alá. Vasárnapig folyamatosan rosszabbul éreztem magam. Az arcom a 3-szorosára dagadt. Egyébként egész hétvégén jegeltem és vizes borogatást tettem rá. A fájdalmat már a Cataflam sem csillapította. Vasárnap du. bementem a kórházba, az ügyeletes szájsebész telefonon közölte a balesetin, hogy párakötést tegyenek rá, és hétfőn menjek vissza a szájsebészetre, valószínűleg csonthártyagyulladás. Felelősen járt el az orvos? Csak azért, mert már arra gyanakodtam, hogy valamit benne hagytak és nehogy elfertőződjön. Szeretnék véleményt hallani és tudni, hogy holnap, azaz hétfőn mire számíthatok, illetve meddig tart a gyógyulás.

Válasz

Sajnos a bölcsességfogak eltávolítása gyakran jár 3-4 napig tartó utófájdalommal, arcduzzanattal, esetleg szájnyitási korlátozottsággal. Ezért fontos a megfelelő fájdalomcsillapítás, jegelés, pihenés. Nem véletlen, hogy „hivatalosan” egy ilyen műtét után a varratszedésig táppénz jár. A beavatkozás elvégezhető fájdalommentesen (hacsak nincs akut, gennyes gyulladás: ilyenkor jobb egy kicsit várni + antibiotikumot szedni, stb.), de a gyógyulási szak néha kellemetlen. Ez függ attól, hogy milyen nagy volt a műtét, alkati adottságoktól, stb.
Az Ön által leírtak lehetnek „normális” kisérőjelenségek, de mindenképp jó, ha megmutatja szakembernek, mert gyógyszeres vagy helyi kezeléssel könnyen tud segíteni az orvos.
Egyébként, ha valami bentmaradt volna az eltávolítás során, biztosan tájékoztatták volna, hisz ez ilyenkor kötelessége az orvosnak.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk