A fogorvos válaszol

Bölcsességfog eltávolítás után

P. Renáta

Kedves Orvosok!

5 napja távolították el a jobb alsó bölcsességfogamat, a szájzár viszont nem akar feloldódni. Jelenleg tekintettel a hétvégére nem érem el a kezelőorvosomat, és tanácsra lenne szükségem. Nyelési fájdalom is datálódik a jobb oldalon, valamint a jobb állkapcsom alatt van egy duzzanat, ami szintén fáj. Fájdalomcsillapítóval elviselgető, de a szájzár nagyon idegesít. A varrat, maga a seb szép, egyáltalán nem fáj már. Arra gondolok, hogy lehet az érzéstelenítő injekció szúródhatott rossz helyre. Van okom aggodalomra, menjek el egy ügyeletre, vagy várjam meg a jövőhetet és konzultáljak a kezelőorvosommal? Meddig normális ez a szájzár jelenség? Antibiotikumot nem kaptam, az orvos azt mondta csonthoz nem kellett nyúlni, így nem látja létjogosultságát.
Köszönöm:
Reni

Válasz

Kedves Reni!

Ha bölcsességfog eltávolítást követően – kiváltképp ha az nem is műtéti eltávolítás volt, – láz, hidegrázás, extrém méretű vagy a nyak irányába húzódó duzzanat, nyelési nehézség alakul ki, mindenképp keressen fel szájsebészetet!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk