A fogorvos válaszol

Bölcsességfog eltávolítás utáni állapot

V. Brigitta

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy ~ 2 hete eltávolításra került két ugyanazon oldalon található bölcsességfogam. A felső fog már ki volt nőve, az alsó csupán megrepesztette az ínyt. A műtét során az alsóról le kellett fejteni az ínyt, mind a két sebet varrták, a varratokat egy héttel a műtét után távolították el. Mai nap folyamán észrevettem, hogy ott, ahonnan az alsó fogat eltávolították olyan, mintha csont lenne (csont színű fehérség látható, amit az íny nem fed). Ez normális? Későbbiekben össze fog forrni az íny?

Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Nagy valószínűséggel a seb felületén lévő fehéres réteget látja, ami normális jelenség, de ezt látatlanban 100%-osan sajnos nem tudom megítélni.

Panasz esetén érdemes egy kontrollt kérni a beavatkozást végző kollégától.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk