A fogorvos válaszol

Bölcsességfog eltávolítás utáni enyhe fájdalom

N. Anna

Tisztelt Uniklinik!
A problémámmal igazából nem tudom hova fordulhatnék. Még szeptemberben eltávolították az egyik (bal, alsó) bölcsességfogamat. A fog viszonylag nehezen jött ki, erősen tartott a gyökere, (még a műtét előtt kb 3 héttel be is gyulladt amire akkor antibiotikumot kaptam, az le is vitte a gyulladást), nehezen is gyógyult, nagyon felduzzadt az arcom. Azóta is a foghúzás helye, ami egyébként szinte már teljesen összeforrott enyhén szokott fájni. Nem erős a fájdalom, nem is folyamatos, akkor szokott előfordulni ha pl fogmosáskor nekimegyek, vagy néha elkezdi aztán abbahagyja. Nem látszik kívülről semmi különös. Azért merült fel bennem hogy talán mégsem normális, mert a másik oldalon is történt bölcsességfog eltávolítás (az még tavaly nyár elején) és annál nem merült fel ilyen probléma, nem fáj a helye se.
Lehetséges lenne csonthártya gyulladás, vagy bennmaradt fogdarab vagy hasonló?

Válasz

Kedves Kérdező!

Nehezebb bölcsesség fog eltávolítások után sajnos tapasztalható elhúzódó sebgyógyulás. Amennyiben nagy csontdefektus keletkezett, a friss csont képződése, az üreg teljes feltelítődése hosszú hónapokat vehet igénybe.

Azt kideríteni, hogy maradt-e bent esetleg egy gyökér darab csak panoráma röntgennel lehetséges. Azt kétlem, hogy csonthártya gyulladása lenne, akkor sokkal nagyobb és állandó fájdalmat érezne.

Azt javaslom, amint elmúlt a veszélyhelyzet jelentkezzen egy kontroll vizsgálatra. Most sajnos csak akut betegallátás lehetséges, tartok tőle a jelen helyzet nem tartozik ezek közé. (Természetesen fokozódó panaszok esetén akut páciensként ellátható.)

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk