A fogorvos válaszol

Bölcsességfog eltávolítás utáni fájdalmak

Üdv, Én 18 éves vagyok és 2 napja műtötték ki a bal alsó bölcsességfogam. A műtét nem fájt egyáltalán, csak utána cataflamot szedek, viszont nem tudom, hogy mit kéne csinálnom, mert azt hallottam, hogy a műtét helyét meg kell mosni fogkefével de én nem merem, mert így is fáj… Ha nem mosom meg elfertőződik ? Mit cisnálhatok még, hogy ne fájjon ennyire? antibiotikumot is szedek + cataflamot.Ja és még azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor mennyi ideig nem ajánlatos cigizni ?Előre is köszönöm

Válasz

A műtéti területet tényleg tisztán kell tartani, mert így válnak optimálisabbá sebgyógyuláshoz szükséges körülmények. 
Direkt szájsebészeti műtétek után ajánlott kisfejű super-soft fogkefét vásárolni.Ezzel a sörteerősséggel kevésbé kellemetlen a műtét területének megmosása.
Sajnos az alsó bölcsességfogak eltávolítását követő 3-5 nap fájdalmas lehet. A felírt antibiotikumot végig be kell szedni és ha szükséges fájdalomcsillapítót is lehet mellé szedni.
A dohányzás jelentősen lassítja, és rontja a sebgyógyulást. Nem csak a nikotin és a papír égéstermékei okoznak kárt ebben a folyamatban, hanem a dohányzás során létrejövő meleg. Így én egyáltalán nem ajánlom a teljes sebgyógyulás befejeztéig a dohányzást.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk