A fogorvos válaszol

Bölcsességfog eltávolítás

S. Gerda

Kedves Doktorúr/Doktornő!

Június 25-én műtetéti beavatkozás során eltávolítják egy majdnem háromnegyedig kinőtt bölcsességfogam, mert nem tud előtörni és sok problémát okoz. A fognak van helye kinőni és jól is nő, ennek ellenére mégis úgy döntött a fogorvosom, hogy jobb lenne eltávolítani. Így, hogy már ennyire kint van maga a fog, könnyebb lesz az eltávolítása? Jelenleg antibiotikumot szedek rá, mert be van gyulladva… A gyulladás le fog menni a műtét kezdetéig? Remélem, nem fog fájni. 🙁
Köszönöm előre is a választ!
Üdv
Gerda

Válasz

Kedves Gerda!

A fogeltávolítás nehézsége nem hozható egyértelműen összefüggésbe azzal, hogy milyen mértékben van előtörése. Sokkal inkább a csont minősége, a fog gyökereinek száma és elhelyezkedése számít. Az antibiotikum feltehetőleg szépen lehúzza a gyulladást néhány nap alatt, így a terület jól zsibbasztható lesz. Ha fájdalma van, jelezze kezelőorvosának, aki további érzéstelenítő beadásával tud segíteni a problémán. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk