A fogorvos válaszol

Bölcsességfog eltávolítása

.

Tisztelt Doktornő/Úr!A kérdésem a következő:A bal alsó bölcsességfogam nagyon szuvas. Az egyik oldalán a korona le van szuvasodva az íny határáig, A másik oldalon viszont a korona ép.A fogy nem nőtt csálén, nem gyulladt, érzéken, és nem is fáj. Egyenesen nőtt ki. Azt olvastam a neten, ha egy picit is meg tudják fogni, akkor nem kell vésni, vagy az ínyt felvágni. Tehát ki tuják húzni. SZ.T.K-ban fogják csinálni, de azt mondták az ottani orvos az egyik legjobb.Sajnos Epilepsziás és pánikbeteg vagyok. Nagyon félek, hogy vésik, vagy felvágják. Érezni valamit műtét közben? Fáj? A műtét után meddig fájhat? Tényleg ki lehet húzni akkor ha „van még mit megfogni?” Még valami amikor nagyon hideget ettem (fagylalt) fog pár pillanatig érzékeny volt a hidegre. Szintén a neten olvastam, hogy ez a kezdődő fogbélgyulladás jele is lehet. Bár a fogaim mindíg is érzékenyek voltak a fagylaltra.Az érzéstelenítés ilyenkor is jól hat? Köszönöm válaszát:Tisztelettel: B. Szabolcs

Válasz

Az érzéstelenítés sokszor gyulladt fog mellett is megfelelően hat, nem gyulladt fognál tökéletesen működik. A beavatkozás során erős nyomást, feszítő érzést érezhet, éles fájdalmat viszont nem. Azt, hogy műtéti feltárás nélkül el lehet-e a fogat távolítani, mindig az adott eset függvénye. Függ egyfelől a fog állapotától, illetve a környező csont erősségétől. Amennyiben mégsem sikerül „húzni” a fogat, a szájsebész műtétileg nyilván eltávolítja majd. Ebben az esetben is csak a nyomást, feszítést érzi, fájdalmat nem.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk