A fogorvos válaszol

Bölcsességfog eltávolítása szoptatás alatt

V. Alexandra

Üdvözlöm!
Egy kicsit összetett kérdéssel fordulok önökhöz. Van egy jobb alsó bölcsességfogam ami helyzetéből adódóan folyamatos visszatérő problémát okoz. Kér kampós gyökérrel rendelkezik és egy idegszál fut közvetlenül mellette ami kiszedésnél veszélyes lehet. Sok orvos tovább küldött már mondván nem tudják kiszedni. Sikerült egy nagyon profi szájsebésszel beszélnem aki kiszedné viszont van egy 2,5 éves kisfiam akit még szoptatok. Így a szájsebész nem vállal mert hogy nagyon erős antibiotikumot kellene a műtét után szednem amit szoptatás alatt nem lehet. Így az lenne a kérdésem hogy ez a fog így ebben a formában tényleg nem eltávolítható?
Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

Az antibiotikum kérdését alapvetően a nőgyógyászával kellene megbeszélni. Én úgy tudom, penicillin szedhető szoptatás alatt, amennyiben nagyon szükséges. Természetesen ha el lehet kerülni a szedését, úgy ezt az utat választjuk.

A fog eltávolításáról nyilatkozni csak CT felvételt követően lehetséges.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk