A fogorvos válaszol

Bölcsességfog eltávolítása

V. Vanessa

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
2 napja eltávolítására került a jobb oldali alsó és felső bölcsességfogam. A felsővel nem volt semmi probléma, ezért a doktor úr szabadon hagyta, az alsót viszont össze varrta. Ma megnéztem a sebet és szemmel láthatóak a mellette képződött genny foltocskák, illetve egyre intenzívebben érzem ezt a gennyes ízt a számban. A varrat eltávolításáig még 5 napom van, de nem tudom mivel tudnám, pontosabban mivel lenne szabad öblögetnem, hogy egy kicsit megszabaduljak a gennyes szájíztől és szebben gyógyuljunk a seb!?
Válaszukat előre is köszönöm!

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Fogeltávolítás után – függetlenül attól, hogy a sebet össze kellett-e varrni vagy sem – szigorúan tilos öblögetni, mert azzal távozik a sebből a véralvadék és elhúzódóvá, fájdalmassá válik a sebgyógyulás. Látatlanban persze nem tudom biztosra mondani, de elképzelhető, hogy amit Ön gennynek lát az valójában el nem távolított lepedék. Ezt fontos alaposan letisztítani a sebről pl szájvízbe mártott fültisztítóval vagy extra puha fogkefével. Ahol varrat sem került behelyezésre, ott a normál fogkefével a fogmosás végén kell a sebet megmosni. Ha panaszai rosszabbodnak, mindenképp keresse fel a beavatkozást végző kezelőorvosát. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk