A fogorvos válaszol

Bölcsességfog húzás utáni fájdalom

M. Adrienn

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

08.13-án a fogorvosom műtéti úton eltávolította a bal alsó bölcsességfogamat. A bölcsességfogamat befedte az ínyem ami miatt korábban begyulladt az ínyem is ezért javasolta az orvosom a műtéti eltávolítást. A műtét után több napig be volt dagadva az arcom amit sikerült jegeléssel megszüntetnem. A fájdalomra Flector Rapid 50mg granulátumot javasolt az orvosom. A varratszedésre 19-én került sor. Viszont észrevettem hogy a varratszedés után fáj az ínyem amikor kinyitom a szám nagyobbra, ha le kellene írnom hogy hogy érzem azt tudnám mondani hogy olyan mintha „feszülne” az ínyem amikor megpróbálom kinyitni a szám pl eszek, ásítok stb. Valamint azt érzem hogy néha a fájdalom még kisugárzik a bölcsességfog meletti fogamra is. A varratszedés előtt is érezmtem hasonló érzést de akkor úgy gondoltam hogy az a műtét után normális lehet, esetleg a varrat miatt lehet hogy „feszül”. Vagy az állkapcsommal történhetett valami? A Flector se enyhíti ezt a „feszítő” érzést, fájdalmat. Tudom hogy idő kell a gyógyuláshoz csak szeretném tudni hogy ez a „feszülő” érzés normális-e valamint hogy mi okozza.
Előre is köszönöm a válaszát és a segítségét.

Válasz

Kedves Kérdező!

Bölcsességfog műtéti eltávolítása rendszerint lebenyes feltárással és az állcsont egy részének fúróval történő eltávolításával jár. A gyógyulási idő változatos, a csont gyógyulása elhúzódó lehet. A szomszéd fogba sugárzó fádalom utalhat a véralvadék sebből történő távozására. Javaslom, keresse fel kezelőorvosát kontroll céljából!

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk