A fogorvos válaszol

Bölcsességfog húzás utáni fogfájdalom

K. Zsaki

Tisztelt Doktornő / Doktor úr!

Korábban a jobb alsó bölcsességfogam egy kicsit összetolta az alsó fogsorom (emiatt már nincsenek teljesen síkban a fogaim, fogszabályzót sosem kellett használnom). 3 nappal ezelőtt kihúzták ezt az egyébként teljesen szabályosan növő bölcsességfogamat. Vésni, fúrni és varrni sem kellett. 1 napja eléggé kellemetlen érzés (olykor már fájdalom) van az alsó fogsoromban (és néha a felsőben is), azon az oldalon ahonnan eltávolításra került a fog (viszont a sebem csak ritkán fájdogál). Olyan mintha nem bírná „elviselni” az ínyem a fogaimat, a gyökereiknél érzem a fájdalmat, de amikor rájuk harapok kicsit tompul. Nem érzékenyek és nem az a tipikus fogfájós érzést érzem, hanem mintha ki akarná „lökni” őket az ínyem. Gyulladást nem látok az ínyemen és a sebem körül.

Elképzelhető, hogy visszarendeződnek a fogaim az eredeti helyükre és ez fájdalommal jár? Amennyiben nem, mi okozhatja ezt az érzést? Amikor nőtt ez a bölcsességfogam, akkor is ilyen fájdalmat éreztem az elülső fogaimban, csak akkor sokkal ritkábban és kíméletesebben.

Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

Látatlanban nem tudok Önnek válaszolni, sem Önt, sem a röntgeneket, nem láttam.

Valószínűleg csak a gyógyulás közben általában jelentkező panaszokról van szó, de egy gyors kontroll céljából kérem keresse fel a beavatkozást végző kollégát.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk