A fogorvos válaszol

Bölcsességfog húzás utáni torokfájdalom

Kedves Doktornő!

Pénteken feltárásból kihúzták a bölcsességfogam, arcduzzanat, fájdalom, majd szombat estére torokfájdalom jelentkezett. Dalacint és fájdalomcsillapítót szedek rá,de attól tartok hogy a torokfájás miatt a seb fertőződhet. Mit tegyek a kaparó érzés ellen a torkomban, mert öblögetnem most nem szabad?

A fogműtét velejárója lehet a torokfájás?

Válasz

A szájüregben több, mint százféle baktérium él, a műtétet követően normálisnak mondhatóak a tünetei, de az is lehet, hogy ezzel egyidejűleg megfázott és a panaszok együtt jelentkeznek. Az antibiotikum mind a két folyamat gyógyulását támogatja, ha nem is lehet öblögetni, azért óvatosan a szájába vehet szájfertőtlenítőt és átforgathatja azt a szájában úgy, hogy jusson a torok területére is. Ha rosszabbodnának a tünetei, akkor azt javaslom, keresse fel kezelőorvosát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk