A fogorvos válaszol

Bölcsességfog húzása

K. Berta

Április elején kihúzták a bal felső bölcsesség fogamat(8as) ,azóta jobb oldalon az orrom folyamatosan elvan dugulva bal oldalon erősen érzem a levegő áramlását plusz fáj .Nagyon kellemetlen érzés , mintha egy lyuk lenne az orrom mögött és egybe lenne a szàjpadlàsommal. Azon az oldalt pl fogmosàskor sokkal jobban érzem az orromba a fogkrémet. Elvileg nincs àtszakadva az arcüreg, de azòta van ez a probléma miòta kihùztàk. Előre is ķöszönöm a válaszukat

Válasz

Kedves Kérdező!

A lehető leghamarabb keressen fel egy szájsebész szakorvos kollégát. Leírása alapján valószínűleg megnyílt az arcüreg. Ilyenkor közlekedés alakul ki a szájüreg és az arcüreg között, ami annak állandó, folyamatos fertőződésével jár, és komoly problémát okozhat.

Amennyiben valóban megnyílt az arcüreg, annak bezárása után egy Fül – Orr – Gégészre is szüksége lesz, illetve javasolnék egy CT felvételt, ami megmutatja mennyire fertőződött be az arcüreg, szükség van-e műtéti tisztítására.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk