A fogorvos válaszol

Bölcsességfog ínygyulladás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!Körülbelül 3 héttel ezelőtt egy étkezés során, egy harapás alkalmával éreztem, hogy valamelyik bal hátsó fogamba (akkor még nem tudtam, hogy a bölcsességfogam) belenyillalt a fájdalom. Onnantól kezdve ez az étkezések során mindig bekövetkezett, a bal oldalon egyáltalán rágni nem tudtam. Ilyenkor a fájdalomtól az egész bal fogsorom, alsó felső egyaránt fájt, így nem tudtam pontosan mi lehet a gond. 1 héttel később, szerdai napon elmentem fogorvoshoz, aki azt mondta, a bal felső bölcsességfogamból letört egy darab, ezért azt betömi.A fájdalom a tömés után sem csökkent, már nem csak étkezés után, hanem egyre gyakrabban, magától is elkezdett fájni. Vasárnapra kiesett a tömésem, így szerdán újra a fogorvosnál voltam.Elmondtam neki, hogy a fájdalom nem múlt el, így miután megvizsgált, mondta, hogy az ínyem be van gyulladva, ezért gyógytömést adott és Dalacin tablettát írt fel.A tablettát 5 napon át szedtem, 2 napja vettem be az utolsót. Amíg szedtem, nem éreztem fájdalmat, csak nagyon ritkán, most azonban, hogy elfogyott a gyógyszer, újra ugyanúgy fáj, mint azelőtt.Érdekelne, hogy ebben az esetben mire számíthatok, a bölcsességfogam eltávolításával esetleg megszűnne-e a gyulladás és a fájdalom, vagy más egyéb megoldás a problémára?Válaszát előre is köszönöm,Adrienn

Válasz

Röntgenfelvétel készítése lenne szükséges. Abban az esetben, ha tényleg a bölcsességfogból indul ki a fájdalom, akkor a fog eltávolítása megoldaná a problémát.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk