A fogorvos válaszol

Bölcsességfog kihúzása

C. Bettina

Sziasztok!
Tisztelt Dr úr /nő!

2nappal ezelőtt kihúztâk a bölcsességfogamat bal oldalt felül. 1kis gyökér darab maradt benne (az orvos megállapított röntgen alapján) azt mondta nekem hogy vagy kijön magától vagy el kell mennem szájsebèszre vele. Foghúzás óta be van gyulladva és azóta is iszonyúan fáj. Kérdésem az lenne hogy ha az a gyökér darab ki esne magától az mennyi idő lehet kB? Vagy èrdemes egyből szájsebèszre mennem?
Mit tegyek? Mit használjak rá hogy ne fájjon ennyire?! Nagyon szépen köszönöm a választ előre is.

Válasz

Kedves Kérdező!

Sem röntgent, sem CTt, sem Önt nem láttuk, így sajnos nem tudunk válaszolni kérdéseire. Tudni kellene a betört gyökér méretét, lokalizációját, az alsó állcsontban futó nagyobb ideghez való viszonyát stb…

Amennyiben ilyen nagy fájdalmakkal küzd, kérem keresse fel kezelőorvosát, vagy másodvéleményért egy szájsebész kollégát.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk