A fogorvos válaszol

Bölcsességfog műtét után

H. Edina

Tisztelt Klinika!

Két hónapja távolították el feltárással két bölcsességfogam. Azóta az arcom még mindig duzzadt és gyakran fájnak a foghelyek, több hét eltelt fájdalomcsillapító nélkül, de egykét napja megint rákényszerültem, hogy bevegyek. Aludni még mindig nem tudok azon az oldalon, annyira érzékeny. Az orvosok, akiknél jártam, semmi rendelleneset nem látnak, röntgen felvétel is készült.
Önök szerint mit tudnék tenni? Nagyon nehéz állandó fájdalmakkal élni hónapok óta, borzalmasan kimerítő. Meddig fog ez még tartani? Ez normális dolog két hónap elteltével? Több orvosnál is jártam, senki nem javasolt egyéb kezelést, csak a türelmet. Viszont lassan már a munkám is elveszítem, mert koncentrálni képtelen vagyok.
Köszönettel várom válaszukat.

Válasz

Kedves Kérdező!

Feltárásos bölcsesség fog eltávolítást követően lehetnek elhúzódó panaszok, de ezek általában a műtétet követően tartanak, és szépen csillapodnak. Itt az a furcsa, hogy tünetmentes volt, és több hét múlva lett újra panaszos.

Ilyen esetben megfontolandó lehet egy CT felvétel készítése, illetve egy szakorvosi másodvélemény.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk