A fogorvos válaszol

Bölcsességfog műtét után

H. Edina

Tisztelt Klinika!
Abban szeretném a tanácsát kérni, hogy több mint egy hete távolították el feltárással 2 (alsó és felső, egyik sem volt kinőve) bölcsességfogam. A műtét után iszonyúan feldagadt az arcom, még a mai napig is duzzadt picit. Az orvos szerint nehéz műtét volt, közel volt az ideg. Egykét napja vettem észre zsibbadást a műtét oldali arcomon és hidegre, melegre nem olyan érzékeny, mint a másik oldal.
Eléggé kétségbe vagyok esve, helyrejön ez vajon? Mit tehetnék a javulás érdekében? Elrontottak valamit a műtét közben?
Kérem tanácsát, borzalmasan rossz a kedélyállapotom e miatt, hogy mi történhetett.
Köszönöm segítségét:
Edina

Válasz

Kedves Edina!

Amennyiben alsó bölcsesség foga közel volt az állkapocsban futó nagyobb idegszálhoz, úgy a műtét szövődményeként előfordulhatnak hasonló panaszok. Az ideg regenerációja rendszerint hónapokat vehet igénybe, de ne izguljon, az esetek döntő többségében végül maradványtünetek nélkül gyógyul.

Ezt a gyógyulás különböző készítményekkel lehet gyorsítani, melyről tájékoztatást kezelőorvosa tud adni Önnek. Mindenféleképpen menjen vissza, mesélje el mit tapasztal most!

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk