A fogorvos válaszol

Bölcsessègfog műtèt után

Augusztusban műtèti úton távolították el a jobb alsó bölcsessègfogam, pár hètre, feldagadtam a varrat helyèn bekerült ètel miatt. Ezt követően egy hónapra ismèt feldagadtam, tályog keletkezett a műtèti hely felett, panoráma röntgen szerint a kiműtött fog helye tiszta, viszont kèt hèttel a tályog gyógyúlása utan ismèt duzzanat van a fog helyènèl, kivül ès belül is látható, fajdalmas ètkezéskor. Mi lehet a gond? Szájsebèsz töbször kimosta viszont mindig visszatèr, egyre gyakrabban. Kèt ès fèl hónap alatt ez a harmadik alkalom hogy megtörtènik.

Válasz

Kedves Kérdező!

Ezt látatlanban, szájvizsgálat nélkül sajnos nem lehet megmondani.

Érdemes lenne viszont egy CT felvételt készíteni, az mindenképpen pontosabb képet ad, mint a panoráma rtg felvétel, illetve újabb szájsebészeti kontroll szükséges. Esetleg felül lehet vizsgálni a szájhigiénés szokásokat is.

Fontos ilyenkor átnézni az anamnézist is, esetleges gyógyszerek/betegségek befolyásolhatják a gyógyulást.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk