A fogorvos válaszol

Bölcsességfog műtét után

Tisztelt Uniklinik!

3 napja eltávolították egy alsó és egy felső bölcsességfogamat egy szájsebészeti műtét során. Nem volt egyszerű műtét a fogak helyzete miatt, a napokban feldagadt az arcom, enyhe szájzáram is lett, és persze fájdalmas volt. (Néhány évvel ezelőtt a másik kettőt is műtét keretein belül kellett eltávolítani, így ez már a 2. ilyen köröm.) Vérzett is az első napon, majd utána a vérzést felváltotta egy kevesebb mennyiségű barnás, sárgás, kellemetlen szagú és ízű váladékozás, amin azt vettem észre, hogy egyre kevesebb mennyiségű. Lázam nincs, különösebben erős fájdalom sem, inkább csillapodik egyre inkább, illetve az arc duzzanatom is fokozatosan enyhül. A szajzárral küzdök, tornáztatom, fokozatosan nyílik. A varratok mellett és körülöttük látok fehér foltokat is, de nem hasonlítanak tályogra, inkább olyan, mintha a sebek felszínén lennének. A váladékozás aggaszt egy kicsit, évekkel ezelőtt ilyet nem tapasztaltam. Nem tudom eldönteni, hogy csak lassabban gyógyul egy picit, és ilyen véres váladék ez még, vagy elkezdődött egy gyulladás, amit a váladékozáson kívül más tünet még nem jelez (legalább 48 órája tart már ez a váladékozás) . Tornáztatom a szám, akkor rendszeresen ürül valahonnan, de néha nyugalmi állapotban is, ahogy néztem, az alsó fog helye és a felső fog helye felől is. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy mi lehet ez a váladék.

Köszönöm!

Válasz

Kedved Kérdező!

Sebváladék ürülhet ilyen szájsebészeti beavatkozások után. Amennyiben általános panaszok nincsenek (fokozódó duzzanat, fájdalom erősödése, láz, hidegrázás) valamint a váladék nem lesz sűrű sárgás, gyulladástól szerintem nem kell tartania. Panaszok rosszabbodása esetén haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk