A fogorvos válaszol

Bölcsességfog műtét után arcduzzanat

Üdvözlöm, egy foghúzás után fellépett problémával fordulok Önhöz.13 napja kivették a jobb alsó bölcsességfogam. Szájsebészeten voltam, de nem kellett feltárni, csak fúróval lazítani. Pár nappal később valószínűleg kiesett a vérdugó, mert folyamatos, enyhe, tompa fájdalmat éreztem, de nem mentem el újra a fogorvoshoz, mert nem volt elviselhetetlen.Pár nappal a húzás után vettem észre, hogy belül, az ínyem mellett, az arcomon egy duzzanat keletkezett, kb fél diónyi, kemény, és feszít, ha hozzáérek. Egyébként nem okoz panaszt. Azt hittem, hogy 1-1,5 héten belül le fog lohadni, de ugyanolyan kemény. (A fogammal egayébként semmi panasz nem volt, csak szuvasodott.)Jövő keddig sajnos nem tudok elmenni a fogorvosomhoz, mert külföldön vagyok. Azt szeretném megkérdezni, hogy tudok-e valamit tenni, hogy lelohadjon az arcduzzanat, illetve érdekelne, hogy mitől lehet. Köszönöm,K. Dea

Válasz

Valószínűnek tartom, hogy a seb környéke felülfertőződhetett, ezért alakult ki a duzzanat. Amennyiben a panaszai nem rosszabbodnak, azt javaslom, hogy étkezések után mindig tisztítsa meg a seb környékét, javasolt a szájfertőtlenítős öblögetés, és az arc érintett részének melegítése (külsőleg – pl. napi 3 * 10 percre). A meleg fokozza a vérkeringést, az immunrendszer könnyebben le tudja küzdeni a gyulladást kiváltó fertőzést. Ha a panaszok nem javulnának, esetleg rosszabbodást tapasztal, javaslom, keressen fel helyileg egy fogorvost!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk