A fogorvos válaszol

Bölcsességfog műtét után váladék

Kedves Uniklinik!

Egy hete távolították el altatásban a 4 bölcsességfogam. Tegnap szedték ki a varratokat, szóltam hogy zöldes nèha sárga váladék is távozik a sebből. Átmosták a 2 alsó bölcsességfog helyét és Inczeffy pálcát tettek bele. Ma is fogmosás és Corsodil öblögetes után is látok váladékot 37.1 a hőm minden nap. Tegnap megemelték duplájára a sumamaed 250 mg ot amit eddig szedtem 500mg-ra naponta. Szájzáram nincs, fájdalmam sem, miniális kb 1-2 cm duzzanat van még az alsó állkapcsomon ami látszani nem látszik már csak tapintásra érződik. Azt szeretném kérdezni ez a váladékozás komoly bajt jelezhet, vagy nagyobb műtét után így gyógyul a seb? Gyakran kell szájsebésznek kitisztítani ? Hétfőn kell visszamennem. Valamint az állkapcsom közepén picit kevésbe érzek, megváltozott az érzékelés erre mit szedjek, hogy hamarabb visszajöjjön a teljes érzekelés.

Köszönettel
Hajnalka

Válasz

Kedves Hajnalka!

Amennyiben állapota rosszabbodik, úgy szájsebészeti ügyeleten kellene jelentkeznie. Egyebet látatlanban nem tudunk tanácsolni Önnek, mivel nem ismerjük kórtörténetét, szedett gyógyszereit, esetleges háttérbetegségeit.

Az érzéskiesést/változást általában a műtétet követő duzzanat okozza, ami nyom egy érző ideget az állkapocsban. Ennek végellátási területe az ajkunk, állunk. Műtét előtt biztosan tájékoztatták arról a lehetőségről, hogy ennek az idegnek a sérülése akár tartós érzéskiesést is okozhat.  Az esetek döntő többségében pár hónap alatt ez rendeződik, és hosszú távon nem marad vissza nyoma. Ennek kezelési lehetőségeiről a beavatkozást végző kollégától érdeklődjön.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk