A fogorvos válaszol

Bölcsességfog műtét utáni állapot

Tisztelt Fogászat!7 hete kiműtőtték a kórházba a szájsebészeten a bal alsó bölcsességfogam!Az állkapcsom tövébe volt teljesen ferdén belenőve!Félig tudott csak ferdén kinőni a fog fele a másik része az íny alatt volt!Nem tudtam rendesen tisztitani az orvos várt több évet,hogy kihuzza,hátha kinő már nem volt értelme tovább várni!Nagyon feszítette az arcom a nyakam is nagyon fájt!Fél órás műtét volt körbefúrták a csontot,kiemelték egészben kijött a fog!Antibiotikumot szedtem,3 napig jegeltem a dagadást ami elmúlt!3 hét után begyulladt a másik oldalon az állkapcsom az is megszünt!3 éve húzták a másik oldalon ki a bölcsességfogam ami nem volt teljesen beforrva az is most forr a másikkal együtt teljesen össze!A varratot egy hét után kiszedték maradt egy babnyi lyuk ami mostanra fél borsonyi az íny és a szájnyálkahártya között!Sokat fájt az arcom szúrkáltak az idegek b1 vitamint szedtem rá ez mára megszünt!Az a problámám délelőttönként feszít huzodik ami nagyon kellemetlen,vmikor délutánra sem múlik el!Étvágyam sincs ezmiatt írritálja az idegrenszeremet!Ez természetes még ennyi idő múlva?A doki azt mondta 6 hét mire panaszmentes lesz,fél év mire a csont regenerálódik!Addig feszít esetleg mire a lyuk teljesen összeforr?A varrás a szájnyálkahártyához is volt varrva ami még néhol kemény!A nyelvem is ég okozhatja a szájnyálkahártya sérülése ?Mennyi idő alatt áll helyre az idegpálya ilyen műtét után?Hogyan segíthetnék,hogy ne feszítsen az arcom?Válszát előre is köszönöm!Tisztelettel!Julcsi

Válasz

Az idegek regenerációja három-négy hónapig is eltart, ezt a folyamatot b1 vitamin szedésével lehet támogatni. Előfordul, hogy a műtét után még hetekig különféle panaszokat okoz a gyógyuló seb, de amennyiben javuló tendenciát tapasztal, akkor aggodalomra nincs ok. A hegesedés okozhatja a seb feszülését, érdemes kicsit tornáztatni a környéki izmokat, ez fokozza a vérkeringést és segíti a teljes gyógyulást. Ha a panaszai nem enyhülnek, azt javaslom keresse fel kezelőorvosát!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk