A fogorvos válaszol

Bölcsességfog műtét utáni fájdalom

S. Ágnes

Kedves Uniklinik!

Lassan 4 hete annak, hogy a jobb alsó bölcsességfogamat sebészeti úton kiműtötték. Nagy volt az idegsérülés kockázata amit tudomásul vettem és vállaltam mivel be volt cisztásodva a fog. 2 hét szájzáram volt utána. Az arcduzzanat pár nap után lelohadt. Viszont a mai napig nagyon erős fájdalmaim vannak az államtól egészen az arccsontomig végig a jobb oldalon, az orcámat is beleértve ami nyomásra még jobban fáj, és a felső fogmedremet is érzem, apró szúrós, nyilalló szerű fájdalmakkal. Normális ez még ilyenkor? Mit tehetek ellene? Lehetséges ideggyulladás? Az orvosom lehetséges izomletapadast említett, de sokat masszíroztam, nem múlt el.

Köszönöm a válaszukat!

Válasz

Kedves Kérdező!

Kérdése alaposabb vizsgálatot igényel, sajnos látatlanban nem tudjuk megválaszolni. Elképzelhető, hogy szükség lehet egy kontroll CTre, illetve a vizsgáló orvosnak szüksége lehet a kiindulási állapotról készült röntgenre vagy CT felvételre.

Mivel elég sok minden előfordulhat egy ilyen beavatkozás után, érdemes ismét felkeresni kezelőorvosát, további kontroll céljából.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk