A fogorvos válaszol

Bölcsességfog műtét utáni fogfájdalom

.

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Két héttel ezelőtt a jobb alsó bölcsességfogamat műtéti úton 3 darabban eltávolították. A bölcsességfogam horizontális, impaktált pozícióban helyezkedett el, majd a műtétet követően 1 hétig nem rágtam az érintett oldalon. Azonban most két héttel a műtétet követően a kiműtött bölcsességfogam előtti 6-os örlőfogam rágásra fájdalmas. Hozzá kell tennem, hogy a fájdalmas örlőfogam „kopásos” felszínű, nem lyukas, tömése nem indokolt.

Kérdésem az lenne, hogy a fájdalom a műtéttel összefüggésben lehet-e? Illetve a fájdalom elmúlik-e?
Továbbá kérdésem, hogy a műtéti varrat a 6-7 fogam között futott, amely a varratszedésig fájt. Ez okozhatott-e problémát a 6-os örlőfogamban?

Tisztelettel:
Szabolcs

Válasz

Kedves Szabolcs!

A hatos fog fájdalma összefüggésben lehet a műtéttel. A két fog közötti varrat arra utal, hogy egy kiterjedtebb lebenyt képeztek, melynek következtében az adott területnek is regenerálódnia kell. De mivel se röntgent, se a szituációt, se a műtétet nem láttam, így kérem keresse fel kezelőorvosát, hogy megbizonyosodjanak róla, minden rendben.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk