A fogorvos válaszol

Bölcsességfog műtét utáni nyelvzsibbadás

G. Anett

Tisztelt Doktor Úr!

Nagy lelkesedéssel 1,5 éve kihúzattam a sok fájdalmat okozó jobb alsó bölcsességfogamat. Utána lett szájzáram és jobb oldali nyelvzsibbadásom. Felhívtam az fogorvosomat, javasolta, hogy szedjek B vitamin komlexet, milgammát…de ezek nem segítettek. Hol erősebben zsibbad, és van mikor alig észrevehetően zsiborog.
A kihúzott bölcsességfogam előtti fogam van begyulladva, és nagyon zsibbadt a jobb oldalt a nyelvem. Elmentem fogorvoshoz kezeljük. A fogorvosom azt tanácsolta, hogy türelem és rendbe fog jönni. Elég zavaró ez a jelenség beszédnél főleg.
Kérem a segítségét, tanácsát milyen egyéb gyógymód lehet arra, hogy előbb elmúljon a jobb oldali nyelvzsibbadásom. Esetleg CT-vel meglehet nézni, hogy mennyire sérült az ideg?

Köszönttel

Válasz

Kedves Kérdező!

Sajnos az idegregeneráció egy igen lassú folyamat. Valóban idővel rendeződni szokott és türelem valóban kell hozzá. Az jó jelnek számít, hogy nem konstans az érzés, hanem hol erősebb hol gyengébb. Ez a gyógyulás jele. Ez egy olyan állapot amit jelentősen befolyásolni a tudomány mai álláspontja szerint nem tudunk. A CT nem mutat semmit, mert ez az ideg ami Önnél érintett a lágyrészek között fut. TENS készülék (izom és idegingerlő készülék) beszerzését és használatát javaslom. Üdvözlettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk