A fogorvos válaszol

Bölcsességfog műtét utáni nyelvzsibbadás

.

Üdvözlöm! 9 napja volt Jobb alsó bölcsességfog műtétem , 2 napja vette ki a Főorvos a varratokat , de zsibbad a nyelvem és még mindig meg van dagadva az arcom olyan kemény mintha egy kisebb dió lenne az arcomba. A főorvos azt mondta, hogy az ödéma miatt zsibbad a nyelvem és azt mondta, hogy ideget nem érintett a műtét. Mivel tudnám felgyorsítani a gyógyulás folyamatát , mert ez a nyelvzsibbadás eléggé idegörlő , egy pillanatra sem szűnik , a beszédemre is figyelnem kell , hogy ne sejpítsek, viszont ha egy kicsi megtornáztatom az arcom vagy ásítok akkor akkor inkább bizsergés érződik de az is csak egy pár pillanatig . Ha lemegy a duzzanat akkor valószínű, hogy elmúlik mennyire van ennek esélye, illetve valami tanácsot praktikát szívesen megfogadnék . Mi a gyakorlat mikorra megy le a duzzanat , illetve mi okozza? Esetleg a antibiotikum segítene rajta. Köszönöm megtisztelő válaszát.

Válasz

Kedves Kérdező!

A műtétet követő duzzanat valóban okozhat ilyen panaszokat. Ennek megszűnésével a zsibbadásnak is el kell múlnia.

Amennyiben valamilyen idegi sérülés is történik műtét közben, rend szerint a panaszok megszűnése hosszabb időd vesz igénybe, akár fél év is lehet.

Mivel a beavatkozást végző orvos kolléga utóbbit nem említette, így attól tartania nem kell. Felgyorsítani a folyamatot a terület esetleges hűtésével lehet, az antibiotikumot kizárólag gyulladás esetén írjuk fel, ami nem azonos az ödémával.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk