A fogorvos válaszol

Bölcsessegfog műtét

.

Kedves DoktorNő, Doktor Úr!
Lassan 4 hete volt bölcsességfog műtétem (jobb alsó ) azóta zsibbad az inyem az 1- es fogamtól végig hátra , volt egy pici javulás de közben volt egy epeműtétem és valószínűleg az altatásnál valami történhetett ( tubus betételnél sok ideig volt nyitva nagyra tátva) . Műtét előtt is ha nagyobbra nyitottam a számat akkor is erőteljes zsibbadó érzésem van illetve az orvosom szerint ez nem zsibbadás hanem diszkomfort érzés , mert olyan mintha az inyem triplája lenne. Az idegsérülést az orvos kizárta , de valamiért mégis van ez az érzet. Mi lehet a gond? Inkekció okozta probléma esetleg ? Mi az a vizsgálat ami nagy biztonsággal meg mutatja, hogy mi a gond? Mr vagy Ct? Köszönöm válaszát.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben az ideg sérült vagy vongálódott a bölcsességfog eltávolítása vagy az érzéstelenítés során és zsibbadás maradt fenn az íny területén, ezt kezelőorvosa egy steril szonda segítségével ellenőrizheti. (MR és CT ezt nem mutatja ki.) Ha valóban zsibbadás áll fenn, rendszerint ennek javulását B vitamin szedésévél tudjuk elősegíteni. Ha az ínye nem zsibbad ténylegesen, annak esetleg a seb elhúzódó gyógyulása lehet az oka. Bölcsességfogak sebészi eltávolítása csont fúrásával járó műtéti beavatkozás, a regeneráció üteme esetenként eltérő lehet, panaszainak fennállása esetén keresse fel a fogat eltávolító kezelőorvosát.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk