A fogorvos válaszol

Bölcsességfog növekedés

.

Tisztelt doktor úr/nő!

A bal alsó bölcsességfogam nő már az egyik sarka ki is látszik, de mostanában újra feszül az íny. Ezzel párhuzamosan azóta azon az oldalon fáj a fülem és néha be is dugul, valamint azon az oldalon néha az állam alja is benyilal néha ha megmozdítom a nyelvem van beszélek. Ezek a tünetek a bölcsességfog növekedése most lehetnek?

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

A füldugulást nem hoznám összefüggésbe a bölcsességfog előtörésével, de fájdalom, duzzanat, szájnyitási nehézség jelentkezhetnek. Érdemes lenne röntgennel is ellenőrizni, hogy a fog megfelelő helyen és irányban próbál-e előtörni. Javaslom keressen fel szájsebész szakorvost!

üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk