A fogorvos válaszol

Bölcsességfog növekedése által okozott panasz

Kedves Doktor Nő/Úr!Lenne nekem egy olyan problémám, hogy már kb 3 napja fáj az inyem a bőlcsességfogamnál mind a 2 oldalt alul,(ami most nő kifelé amúgy 22 éves vagyok)de ez a fájdalom olyan szintü, hogy a mandulám is elkezdett fájni és már a fülem is.A rágás alig megy és a nyelés is fáj a beszéd is néha nehezen megy.Kérdéseim:Sokáig fog ez még tartani?A fogorvos tud vele kezdeni valamit? Az, hogy ennyire fáj természetes vagy nem?Mi lehet a probléma?

Válasz

A bölcsességfog növekedése „ciklikus”- hol elindul, hol megáll. Az esetek döntő többségében tompa, nyomó érzéssel, fájdalommal jár. A rágási, nyelési nehezítettség amiatt alakul ki, hogy ezen a területen haladnak a száj nyitásában és csukásában résztvevő izmok, és a bölcsességfog növekedése következtében kialakult gyulladás az anatómiai lokalizáció miatt ezen izmokra is ráterjed.

Az íny lelökődését a fogról elősegíti az ezen a területen történő rágózás, az intenzív fogmosás.

Az, hogy a fog megtartható, vagy el kell-e távolítani, azt mindenképpen szájsebész szakorvosnak kell eldönteni!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk