A fogorvos válaszol

bölcsességfog operáció utáni gennyezés

B. Ágnes

Tisztelt Doktornő!
Két nap híján két hete kioperált impaktált alsó bölcsességfogam helye lassan gyógyul…Ma már kibírtam Cataglam nélkül…Egy héttel a műtét után volt varratszedés, orvos problémát nem látott. A varratszedés utáni második nap, tehát 3 nap óta tapasztalom, hogy a fog helyéről valahonnan genny ürülhet, mert érzem azt a bizonyos enyhén sós ízt a számban és az ilyenkor megtrkintett köpet enyhén sárgás színű. Az arcduzzanat javult és a szájzár is.
Ez a gennyezés normális dolog egy varrott seb után, főként a műtét után már több mint egy héttel? A fog maga nem volt a műtét előtt gyulladt.
Antibiotikum szedést már befejeztem 3 napja.
Köszönöm szépen a válaszát!
Tisztelettel,
B.Á.

Válasz

Kedves B.Á.!

Egy nagyobb műtétet követően előfordulhat elhúzódó sebgyógyulás, de ha valóban genny ürül a sebből, igényelhet utókezelést.

Ennek eldöntése érdekében kérem keresse fel kezelőorvosát!

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk